De Maadi 2008 / heden

De Maadi is een 13,5m houten motorjacht ‘ gentleman’s ship), gebouwd in 1936, Schotland. Het schip is ontworpen door John Bain en gebouwd door James Silver Ltd Rosneath. Na aankoop bleek er veel meer rot dan aanvankelijk werd gedacht. Daarom is uiteindelijk meer dan 85% van het houtwerk aan de boot vervangen.

In 2008 is er begonnen aan de restauratie. Een groot deel van de huid, spanten, dakspanten, stuurhut (motorbrand) en interieur is vervangen of gerestaureerd. Daarnaast zijn ook veel houten onderdelen hergebruikt.

De binnenzijde, het interieur
Binnen in het schip zijn diverse dingen gemaakt waaronder kersen paneelwerk rondom de patrijspoorten en paneelwerk voor de zithoek. De wasbak is gedraaid op de houtdraaibank en om te kunnen eten en borrelen hebben we tafeltjes gemaakt van kersen met wengé bies. De tafels zijn in hoogte verstelbaar en hebben een demontabele reling om ervoor te zorgen dat flesjes blijven staan bij hogere golven. Ook is er een blokrooster gemaakt dat in de kuip komt te liggen en is de stuurhut volledig gerestaureerd.

Helaas hadden we als team geen tijd voor het jaarlijkse onderhoud, en hebben de eigenaren besloten ‘ De Maadi ‘ te verkopen.

We hebben nog een laatste opknapbeurt gedaan, waarbij ze uit het water is gehaald. Toen ze klaar was hebben we met de eigenaren het schip naar Loosdrecht gevaren en is ze daar uiteindelijk verkocht.

Onderstaande foto’s geven een beeld van wat wij de afgelopen jaren aan het schip hebben gedaan, met helemaal onderaan de foto’s van de eerste jaren waarin Woodwave de Maadi hersteld heeft.

 

 

 

Hier het eerste opknap proces

 

De buitenzijde, afwerkingDe buitenzijde, start van de restauratie

Share Project :