Jordy’s Bakery

Opdrachtgever: Jordy’s Bakery
Ontwerp: Sietze Kalkwijk

In april 2017 heeft Woodwave het interieur gemaakt voor een nieuwe vestiging van Jordy’s Bakery aan de Vlietlaan in Rotterdam op basis van het ontwerp van architect Sietze Kalkwijk. Deze vestiging is overdag een bakkerij/lunchroom maar wordt ‘savonds omgetoverd tot een restaurant waar je pizza kan eten.

Essenhout en ecologische lak
Jordy’s aan de Vlietlaan heeft een minimalistisch ontwerp waarbij vooral gebruik is gemaakt van Essenhout met een speciale lak op waterbasis.  De ecologische, duurzame lak creeert een mat effect aan de lichte houtsoort.

Traditionele meubelmakers technieken
Interessant is vooral de broodkast achter de toonbank waar de ligplanken als zijnde horizontale lijnen zwevend in het houten frame zijn gelegd. In stijl met de ambachtelijke manier waarop Jordy’s brood bakt is in het ontwerp van de broodkast gebruik gemaakt van een traditionele meubelmakers techniek.

Speciaal ontworpen tegels
De tegels van de toonbank zijn speciaal ontworpen door een kunstenares n.a.v. haar afstudeerproject. De tegels zijn gemaakt van gerecycelde materialen en hebben een hele mooie lassuur.

Share Project :