In uitvoering, Specials

Tornado

De Tornado van FENIX, ontworpen door de MAD Architects in opdracht van Stichting Droom en Daad. Geïnspireerd door de robuuste en uitnodigende uitstraling van een scheepsdek, belooft de Tornado een toevoeging te worden aan de skyline van Rotterdam. Dit project, dat zijn voltooiing nadert eind 2024, vertegenwoordigt een ingenieuze samenvoeging van vorm, functie en symboliek, bedoeld om bezoekers mee te nemen op een unieke reis door de geschiedenis en toekomst van migratie.

De constructie, die zich onderscheidt door 360 vervaardigde treden en meer dan 10.000 houten planken, brengt als uitdaging precisie. Waarbij elke trede en plank bijdraagt aan de verwezenlijking van een organische vorm. De Tornado dient als onderdeel van het museum van landverhuizers, een ruimte die niet alleen verhalen van het verleden vertelt, maar ook een blik werpt op de toekomst van menselijke bewegingen en verbindingen.

Voor meer informatie over dit project en een dieper inzicht in de samenwerking tussen FENIX en MAD Architects, nodigen wij u uit om de officiële website van FENIX te bezoeken. Daar kun je meer lezen over de voortgang en meer ontdekken over hoe de Tornado bijdraagt aan Rotterdam en zijn geschiedenis als een stad van aankomst en vertrek.