ONZE WERKPLAATS

De plek waar het begint.

Over ons

Woodwave is gestart in Rotterdam in 2006. Het bedrijf startte met de werkplaats voor scheepsbetimmering op het historische binnenvaartschip de Salvator. De Oosterschelde was de eerste grote opdrachtgever van Woodwave en tevens ook de reden dat Woodwave van Duitsland naar Nederland verhuisde.

Tegenwoordig is Woodwave uitgegroeid tot een bedrijf met hout en staal bewerkers die kennis hebben en kundig zijn in meubels maken, (horeca) interieurbouw en scheepsbetimmering. Gezamenlijk werken zij aan kleine meubelstukken tot complexe en grote (internationale) interieur opdrachten. 

IN HET KEILEPAND

Sinds 2016

Creatie

De werkplaats bevindt zich in het Keilepand in M4H Rotterdam, een creatieve plek voor inspiratie waar verschillende ondernemers als: Rechtstreeks, Kaapse Brouwers, HappelCornnelisVerhoeven en GroupA zijn gehuisvest.

De werkplaats van Woodwave bevindt zich aan de noordzijde van het Keilepand. De werkplaats neemt 1500m2 werkruimte en 1000m2 opslag van het 100 jaar oude Keilepand, een oude fruit op- en overslag. Tussen deze muren is het team druk bezig met meubels maken, het maken  van een interieur, keukens, scheepsbetimmering enz.

Ambacht & techniek

Vanuit ons ambacht, zien wij altijd de mogelijkheden tussen traditionele toepassing van deskundigheid en de technische innovatie van gereedschap en machines. Zo bewegen wij mee met de ontwikkeling van het vak.

Wij zijn gespecialiseerd in het bewerken van massief hout, dit gaat hand in hand met ons modern machine park. We integreren geavanceerde technologieën ter innovatie in van ons ambachtelijke proces. Met trots beschikken wij over een 5-assige CNC-machine, een 3-assige CNC-machine en diverse andere machines. Onze CAD/3D tekenaars werken samen met architecten. Zo optimaliseren wij het overdrachtsproces tussen ontwerper en maker.

Materialen

Materiaal keuze staat centraal in iedere opdracht, onze werkplaats is ingericht om te werken met massief hout, staal en plaatmateriaal. Vanuit de scheepsbouw en horeca zijn wij gewend met heel uiteenlopende materialen te werken.

De toepassingen zijn eindeloos, ons team denkt graag mee welke materialen van toepassing zijn in uw project en kent de na en voordelen van elk materiaal. Met ons netwerk kunnen wij het project voorzien van elk denkbaar materiaal. Bijv. stoffering, natuursteen, glas en verschillende metalen.